Työpajat 7.6.

Työpajat 7.6.

1) Kansanopistoräppi (vetäjänä Matti Halonen)
Sykkiikö runosuoni? Perustetaan Kansanopistopäivien kunniaksi oma räppikollektiivi ja tehdään tunnissa taidetta. Fiiliksen mukaan voidaan esittää syntynyt mestariteos Kansanopistopäivien iltajuhlassa. Jou!

2) Improvisaatio (vetäjänä Ullariikka Koskela)
Työpajassa heittäydytään tyhjän päälle tunniksi. Improvisaatiosta voi olla iloa arjessa sekä työssä. Työpaja voi olla sinulle hetki rentoutua, vapautua tai kerätä työkaluja vaikka ryhmäytymiseen.

3) Mind is full? How about full of mind? (vetäjänä Kim Dau)
Elämä on täynnä kiirettä, ja koko ajan täytyy juosta. Se tyhjentää energiavarastomme ja vie meidät passiivisuuteen, jolloin reagoimme vain tapahtumiin. Miten olisi tietoinen hetki, jossa pysähdymme, rauhoitamme mielen ja uudistamme energiaa? Voimme olla rauhallisesti aktiivisia ja nauttia elämästä. Mindfulness-työpajassa ollaan yhteydessä hetkeen, tehdään perusharjoituksia, meditoidaan mieli rauhalliseksi ja uudistetaan energiaa.

4) TRE-stressinpurkuliikkeet (Ida Koivisto)
Työpajassa opitaan helppojen TRE-liikkeiden (Tension, Stress and Trauma Releasing exercises) avulla aktivoimaan oman kehon tuottama luonnollinen hermostoperäinen palautumismekanismi. Palautumisprosessin aikana keho alkaa täristä, vavista ja liikkua vapaasti. Tärinä tai liike alkaa usein lantion alueelta psoas-lihaksista ja leviää sieltä myös muualle kehoon. Kehon itse tuottaman liikkeen avulla keho pyrkii palautumaan nykyhetken stressistä sekä vapautumaan myös vanhoista jännityksistä ja traumoista. TRE:stä hyötyy jokainen stressaantunut ihminen. TRE palauttaa vähitellen kehon rentoon normaalitilaan kuormittavien tilanteiden jälkeen.
Työpaja sopii sinulle, jos olet perusterve. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien esim. sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen jälkeen, epilepsiaa sairastaville, psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. TRE:n aloittamista ei suositella raskaana oleville. Osallistuja ei ole vakuutettu ohjaajan toimesta.

5) Vertaisryhmämentorointi (vetäjänä Riitta Helander)
Meitä kaikkia yhdistää kansanopisto. Siitä nousee tämän ryhmän osallistujien vertaisuus. Verme-vertaisryhmämentoroinnissa vedetään rennolla otteella henkeä ja kohdataan kansanopistoperheen jäseniä yli opistorajojen.

6) Podcast eli ”jokamiehen radioshow” (vetäjinä Jarkko Rissanen ja Aatu Horus)
Podcast-ohjelmasarjat eli ”jokamiehen radioshowt” ovat suosittuja maailmalla, mutta Suomessa ne ovat jääneet toistaiseksi vähälle huomiolle. Podcasteilla on maailmanlaajuisesti satoja miljoonia säännöllisiä kuulijoita. Äänipodcastien paras puoli on ehdottomasti se, ettei niiden kuuntelu sido aikaan eikä paikkaan. Toisin kuin videoita, joiden katselu vaatii keskittymistä, podcasteja voi myös kuunnella muun tekemisen ohessa.
Jos siis sinulla on hyvä aihe, jonka haluaisit saada ihmisten tietoisuuteen, voisit hyvin harkita oman äänipodcastin tekemistä. Sen avulla voit auttaa, sivistää ja viihdyttää, rakentaa brändiäsi, vahvistaa asemaasi asiantuntijana, hankkia kävijöitä blogiisi ja nettisivuillesi ja myös kerätä kävijöiden yhteystietoja omalle sähköpostilistallesi.
Työpajassa tutustutaan mm. audiokokonaisuuden mekanismeihin, tuotantoon tarvittavaan tekniikkaan, eri tyylilajeihin ja julkaisualustoihin.

7) Luova kirjoittaminen (vetäjänä Asta Honkamaa)
Voimaa luovasta kirjoittamisesta! Työpajassa tutustutaan käytännössä erilaisiin kirjallisuusterapeuttisiin harjoituksiin.

8) Puistojumppa (Susanna Ahonen)
Tilauksessa auringonpaistetta ja leppoisaa merituulta. Ulkojumppa sisältää lämmittelyä, lihasvoimaa, sykejumppaa, jäähdyttelyä ja venyttelyä. Lihasvoimaliikkeissä hyödynnetään kehon painoa vastuksena. Sykettä nostetaan hypyillä ja juoksulla, mutta myös lempeämmillä liikkeillä. Hyvää fiilistä ja iloista menoa tukee monipuolinen ja mukaansatempaava musiikki.